Om Ianneia Meldgaard

Hvem er Ianneia Meldgaard?

Jeg er uddannet cand.mag. i musik og kommunikation fra Aalborg Universitet.

Indtil jeg blev selvstændig i 2007 havde jeg 25 års undervisningserfaring, bl.a. fra Aalborg Universitet, Pædagogseminariet i Aalborg samt CVU Nordjylland. I mit virke som selvstændig har jeg fungeret som kursus- og foredragsholder, coach og konfliktmægler i en lang række sammenhænge, se nærmere under Referencer (link til siden)

Min passion

Min passion er empowerment, som der desværre ikke findes et godt dansk ord for. Men det handler om at tage kraften og ansvaret for sit liv hjem til sig selv. Hvad enten det drejer sig om min egen personlige udvikling eller min undervisning, har jeg altid været optaget af at stimulere den indre kraft og styrke i mennesket, så vi kan blive bedre til at udtrykke, hvem vi er og tage ansvaret for vores liv – og dermed også vores samspil med andre. Denne passion er den røde tråd i alt, hvad jeg laver

Min kerneydelse i Q com

Kerneydelsen i alle de ydelser, jeg tilbyder i Q com er Empatisk Kommunikation, som også kaldes for IkkeVoldelig Kommunikation eller Girafsprog. Mødet med grundlæggeren af denne kommunikationsform, Marshall Rosenberg, har betydet utrolig meget for mig og været en stor berigelse for mit liv, både personligt og fagligt. Hans hensigt om, at kommunikation først og fremmest skal skabe ægte kontakt mellem mennesker og at vi hver især skal være autentiske og ærlige for at kunne kommunikere konstruktivt med hinanden, falder fuldstændig i tråd med min tilgang.

Det samme gør tanken om, at vi hver især er nødt til at kunne mærke os selv og kende os selv på et dybt plan for at kunne tage ansvar for, hvad vi sender ud gennem vores kommunikation, når vi er i samspil med andre.

Jo mere vi tør være os selv og stå ved alt, hvad vi indeholder, jo bedre er vi i stand til at blive på egen banehalvdel. Jo mere vi er på egen banehalvdel, jo mere behagelige og konstruktive bliver vi at være sammen med og kommunikere med. Og jo mere vi kender, anerkender og respekterer vores egne behov og værdier, jo mere anerkendende og empatiske vil vi automatisk være over for vores medmenneskers behov og værdier

Min faglige baggrund

I mit mangeårige arbejde inden for det pædagogiske felt, har jeg i særlig grad været inspireret af Jesper Juul og hans grundlæggende tro på børn (og voksne) som kompetente væsener, der har krav på respekt og anerkendelse fra andre – hvilket i øvrigt svinger fuldstændig med Marshall Rosenbergs holdning.

Ressourcesynet har altid været et gennemgående træk i min undervisning i både musik og kommunikation. Min erfaring siger mig, at mennesker – og grupper af mennesker – fungerer og udvikler sig bedst ved at fokusere på det, der fungerer godt.

Derfor lå det også lige til højrebenet for mig, da den anerkendende tilgang for en hel del år siden kom på banen gennem Appreciative Inquirement (AI), som der desværre heller ikke findes et godt dansk ord for. Det handler om at udforske og undersøge det, der fungerer godt for herigennem at opkvalificere det, der fungerer knap så godt.

Jeg lod mig inspirere og ynder i dag at kombinere den ressourceprægede og anerkendende tilgang med redskaberne fra Empatisk Kommunikation i det, jeg her på siden kalder Empatisk og Anerkendende Kommunikation. Da jeg dykkede ned i anerkendelsens dybe hav, gik det desuden op for mig, at IkkeVoldelig Kommunikation i hele sin grundsubstans er en anerkendende kommunikationsform, hvilket selvfølgelig gør det endnu mere oplagt at kombinere de 2 tilgange.

Jeg bliver aldrig træt af at dele livsberigende aspekter og metoder med andre mennesker, så livet bliver bedre, gladere og mere tilfredsstillende for alle. Derfor er det mig en stor glæde at du har fundet Q com’s hjemmeside og er kommet så langt som hertil på din rundtur. Du er yderst velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker at undersøge, om det, jeg tilbyder, kunne være noget for dig og/eller din personalegruppe

Øvrige aktiviteter

Min overordnede website er www.empoweryou.dk Her kan du læse mere om mit virke og komme videre til de 2 andre områder, jeg arbejder med:

www.manifestation.dk – undervisning, foredrag og coaching med udgangspunkt i de spirituelle love, særligt Loven om Tiltrækning
www.ianneia.com – empowering songs i New Nordic Jazz style. Harmoniske og afbalancrede sange, som hæver dine vibrationer og taler til den største og mest kraftfulde del af dig.

OBS
Jeg hed oprindeligt Jane Meldgaard, men i august 2012 ændrede jeg mit fulde navn til Ianneia Livia Silke Meldgaard. Fornavnet udtales: ja-nei-a med tryk på 2. stavelse.

Når du således støder på artikler, sange og andet materiale under navnet Jane Meldgaard rundt omkring på nettet, ved du altså at det er mig, der står bag ☺

Referencer

Randers Realskole

Personalets respons har været meget entydig – det har været rigtig godt at være deltager i. Vi bruger det flittigt i dagligdagen, hvor vi glæder os over, at det efterhånden bliver brugt helt naturligt – og ikke som noget påtaget.

 

Karsten Pedersen, skolebestyrer, Randers Realskole

 

Skovvangskolens SFO, Allerød

Mange tusinde tak for et godt oplæg og en god dag. Alle i gruppen syntes det havde været rigtigt godt og lærerigt, så jeg kan kun være tilfreds.

 

Steen Witzel, SFO Leder Skovvangskolen, Allerød

 

 

Boenheden Delfinen

Tak for en skøn dag. Der var stor, stor tilfredshed blandt deltagerne :o).

 

Jakob Kronborg, afdelingsleder Boenheden Delfinen

Grundfos

Tak for sidst. Folk talte om arrangementet dagen efter, og det var kun godt det jeg hørte. Det er et rigtig godt udgangspunkt for næste halvdel ☺

 

Brian Dahl, global leader, Grundfos

 

Feriecenter Slettestrand

En varm hilsen fra kursusdeltagerne med tak for en viden, som direkte implementeres i den daglige praksis.

 

John Kronborg, direktør, Feriecenter Slettestrand