Brok – en kilde til udvikling og positiv forandring

Foredrag om “brok”. Hvad forsøger vi egentlig at sige, når vi brokker os?

 

Foredraget tager udgangspunkt i en anerkendende tilgang til brok, idet vi forsøger at finde ind bag brokkeriet ved at have fokus på ”den frustrerede drøm”, der ligger bag. Når vi mennesker brokker os, er det altid med udgangspunkt i, at der er noget, der kunne blive bedre.

Med fokus på dette ”noget” ser vi på, hvordan vi kan møde brokkeriet på en måde, hvor vi anerkender den positive hensigt og forholder os interesseret og nysgerrigt til det, der bliver sagt, i stedet for at affærdige det som ”negativt” og ”ukonstruktivt”.

Vi ser på, hvilke konkrete handlinger, vi kan sætte i værk for at give den “frustrerede drøm” bedre vilkår for at trives og vokse. Ofte kan denne tilgang betyde, at vi med udgangspunkt i brokkeriet kan iværksætte positive forandringer, så alle bliver mere glade og tilfredse.

Udgangspunktet er den IkkeVoldelige filosofi om, hvordan vi mennesker fungerer, især når der er noget, der kolliderer med vores behov, ønsker og forventninger. Med denne forståelse i baghovedet ser vi på, hvilke konkrete kommunikationsmåder, vi kan bruge, når vi møder brokkeri og beklagelser.

Hvilket fokus kan vi have, når vi f.eks. stiller spørgsmål til den, der brokker? Hvilken tilgang kan vi vælge, så det, der i første omgang fremstår som ubrugeligt og nedbrydende brok, kan blive en kilde til positiv forandring og udvikling?

 

Varighed:

2-3 timer inkl. dialog

Målgrupper:

Foredraget er særligt velegnet til personalegrupper og ledergrupper. Men også relationerne mellem partnere i parforholdet og familien samt beboergrupper, interessegrupper m.m. kan drage glæde af denne anerkendende og positive tilgang til brok. Hvilken vinkel, der lægges i foredraget tilrettelæges, så det passer til tilhørergruppen.

Pris:

6.000 kr. ekskl. moms. Ved kørsel over 1 time hver vej beregnes kilometerpenge.

Kontakt mig for en snak om, hvorvidt dette foredrag om brok – eller et andet foredrag – er noget for jer

Referencer

Randers Realskole

Personalets respons har været meget entydig – det har været rigtig godt at være deltager i. Vi bruger det flittigt i dagligdagen, hvor vi glæder os over, at det efterhånden bliver brugt helt naturligt – og ikke som noget påtaget.

 

Karsten Pedersen, skolebestyrer, Randers Realskole

 

Skovvangskolens SFO, Allerød

Mange tusinde tak for et godt oplæg og en god dag. Alle i gruppen syntes det havde været rigtigt godt og lærerigt, så jeg kan kun være tilfreds.

 

Steen Witzel, SFO Leder Skovvangskolen, Allerød

 

 

Boenheden Delfinen

Tak for en skøn dag. Der var stor, stor tilfredshed blandt deltagerne :o).

 

Jakob Kronborg, afdelingsleder Boenheden Delfinen

Grundfos

Tak for sidst. Folk talte om arrangementet dagen efter, og det var kun godt det jeg hørte. Det er et rigtig godt udgangspunkt for næste halvdel ☺

 

Brian Dahl, global leader, Grundfos

 

Feriecenter Slettestrand

En varm hilsen fra kursusdeltagerne med tak for en viden, som direkte implementeres i den daglige praksis.

 

John Kronborg, direktør, Feriecenter Slettestrand